Neem contact met ons op:

Veel gestelde vragen
Hoe lang duurt een rijles?

Bij Rijschool Joshan duren de rijlessen 60 minuten. Je kan er voor kiezen om 2 lessen achter elkaar te nemen. Wij adviseren alle leerlingen om dit te doen. In 120 minuten kan je meer leren, verder weg gaan met de auto en blijft er ook meer lesstof ” hangen”. Kortom, bloklessen nemen werkt efficiënter, waardoor je over het totaal gezien minder lessen nodig zal hebben.

Hoe oud met je zijn om met rijlessen te beginnen?

Sinds 1 november 2011 kan je al starten met praktijklessen wanneer je 16,5 jaar of ouder bent. Vanaf de dag dat je 17 jaar oud bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door jezelf gekozen coach(es). Ben je boven de 18 jaar, dan mag je onmiddellijk zelfstandig autorijden. – Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen; – Vanaf 16,5 jaar mag je starten met het volgen van rijlessen voor het rijbewijs B; – Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen; – Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18e autorijden samen met je coach(es); – Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op. Ga je gebruik maken van de 2toDrive mogelijkheid vraag dan de begeleiders pas aan op hun site. Dit moet je zelfstandig doen.

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Het aantal rijlessen dat iemand nodig heeft verschilt enorm per persoon. Er spelen vele factoren mee, zoals ervaring, aanleg, leertempo, motivatie, voorbereidingen, medische bijzonderheden, les momenten, etc. Uit ervaring weten we dat de ene cursist met weinig lessen het rijexamen zal halen, terwijl een ander hier wellicht iets langer over zal doen. Wij beseffen ons goed dat je graag snel wilt weten hoeveel rijlessen je uiteindelijk nodig zal hebben. Aan de hand van de eerste rijlessen kunnen we je een indicatie meegeven en een schatting maken voor het verwachte verloop van de rijlesse

Wanneer en hoe vaak autorijlessen volgen?

Het antwoord op deze vraag hangt van diverse factoren af, zoals concentratievermogen, motivatie, financiële situatie en natuurlijk hoeveel tijd je vrij hebt om rijlessen te nemen. Een cursist die structureel dubbele lessen rijdt, heeft gemiddeld genomen minder lessen nodig om te slagen dan een cursist die enkele rijlessen rijdt. Voor de meeste cursisten geldt dat één of twee lesblokken per week het ideale tempo is voor de rijopleiding. Deze snelheid wordt door de meeste leerlingen als prettig ervaren, omdat dit wel intensief, maar niet als belastend wordt gezien. Rijlessen kunnen niet alleen overdag, maar ook ´s avonds en in het weekend worden gereden. Het is echter wel raadzaam om de rijlessen zoveel mogelijk overdag te rijden. Het verkeersbeeld in de avond en weekenden is namelijk eenzijdiger en in veel gevallen kan hierdoor overdag in minder lestijd hetzelfde niveau in verkeersinzicht worden aangeleerd. Je CBR examen doe je immers ook niet op een avond of in het weekend.

In wat voor auto krijg ik rijles?

Als lesauto hebben we gekozen voor een Opel . De lesauto voldoet aan de laatste eisen en is uitgerust met moderne hulpmiddelen zoals; navigatiesysteem, lescam, achteruitrijcamera, airco en dergelijke. Dit alles vormt de basis voor uw snelle, betaalbare en verantwoorde route op weg naar het rijbewijs.

Heb ik altijd dezelfde instructeur?

Bij Rijschool Joshan heb je altijd een vaste instructeur. Je zal dus niet steeds door andere instructeurs opgehaald worden, omdat wij van mening zijn dat dit de kwaliteit van jouw rij opleiding niet ten goede zou komen.

Kan ik 's avonds en in het weekend rijlessen krijgen?

Ja, bij rijschool Joshan geven wij 7 dagen per week rijles. Dus ook in de avond en in het weekend. Wel een sterke voorkeur naar overdag en door de week. Je examen zul je namelijk ook niet op een avond of in het weekend afleggen. De verkeersdrukte is namelijk totaal anders.

Wat is de wachttijd voor het praktijk-examen?

De gemiddelde wachttijd voor een praktijkexamen is ongeveer 5-7 weken. Dit is de CBR standaard. Dit kan per periode enigszins verschillen.

In welke auto doe je je tussentijdse toets en/of praktijkexamen?

Dit is een veelgestelde vraag en dit doe je natuurlijk in je eigen lesauto. Hieraan ben je gewend en het zou natuurlijk erg lastig kunnen zijn om je examen opeens in een andere auto te moeten doen. Al zou je dat natuurlijk wel moeten kunnen doen na wat gewenning.

Wat maakt ons zo apart?

Vriendelijke, geduldige en bekwame instructeur. Autorijles volgens een effectieve lesmethode. Veel examenroutes oefenen. Een opleiding op maat. Jij bepaalt hoe jij het wilt. Zeer veel flexibiliteit. Jij bepaalt wanneer je wilt rijden. Geen wachtlijst. Een vaste instructeur en een vaste lesauto.

Kun je ook theorie les volgen?

Ja, dit kan binnenkort op verschillende methode(s). bijvoorbeeld Online Klassikaal of via een E-Learning module.